Udpegninger

Læs om vilkår og muligheder ved udpegning

Vi modtager i Dansk Selskab for Fysioterapi i Psykiatri og Mental sundhed mange forskellige udpegningsbreve i løbet af året.

Det kan være udpegninger til specifikke arbejdsgrupper nedsat af sundhedsstyrelsen eller udpegninger til deltagelse i råd og udvalg, der arbejder med psykiatri og mental sundhed.

Vi vil som selskab gerne være med til at sikre, at vi får udpeget de rigtige kandidater, når muligheden byder sig – derfor høre vi meget gerne fra dig, hvis du vil være med til at udvikle og udbrede kendskabet til psykiatrisk fysioterapi i nye sammenhænge.

Ofte har vi kun en meget kort deadline i bestyrelsen til at pege på en kandidat, når vi modtager et udpegningsbrev. Derfor vil vi med denne tekst forsøge at uddybe hvilke typer opgaver en udpegning kan indeholde:

Hvis du bliver udpeget som repræsentant for DSFPMS vil du modtage et udpegningsbrev fra DSF. I dette brev vil der være en kort praktisk beskrivelse af hvilken type opgave du er udpeget til. Der vil også være en kort beskrivelse af hvordan man udfylder en habilitetserklæring (dette er en forudsætning, hvis det er en opgave med tilknytning til Sundhedsstyrelsen).

Der vil i brevet også være en kort beskrivelse omkring muligheden for sparring med DSF om repræsentation, udpegningen eller andre faglige spørgsmål.

Derudover vil der ved nogle typer udpegninger være mulighed for at få fagpolitisk sparring fra Danske Fysioterapeuter, hvis det vurderes at den konkrete opgave (udpegning), kræver det.

Transport, honorering og tabt arbejdsfortjeneste:

I de fleste typer opgaver, i regi af Sundhedsstyrelsen, vil transporten være dækket ift. mødedeltagelse. Derudover er der mulighed for at søge midler gennem DSF ift. at få dækket tabt arbejdsfortjeneste. (Dog er det ikke ved alle typer udpegninger, at dette er en mulighed).

Godt til CV’et:

Mange af de udpegninger vi modtager i selskabet, er typisk inden for områder med høj aktualitet og faglig relevans. Det kan derfor være både en lærerig og erfaringsgivende oplevelse at deltage i fx en specifik arbejdsgruppe under Sundhedsstyrelsen.

Samtidig kan det også være en god vej til at få udvidet sit personlige faglige netværk og finde nye samarbejdspartnere på tværs af andre faglige specialer.

Ved yderligere spørgsmål kan du altid kontakte DSFPMS bestyrelse.